مرکز تخصصی وقت سفارت و ویزا کانادا و استرالیا
headset_mic 09101874055

سوالات متداول ویزای کانادا و استرالیا لیستی از سوالات مراجعه کنندگان جهت اخذ ویزا برای رفع مشکلات و شبهات - ایرسا ویزا مرکز تخصصی اخذ ویزای کانادا و ویزای استرالیا بصورت تضمینی 

ویزای مالتیپل چیست و چه خصوصیتی دارد؟

ویزای مالتیپل (Multiple-Entry) یا همان چندبار ورود، نوعی از ویزا است که به دارندگان آن  اجازه می دهند از طریق کلیه مرزها و در زمان های مختلف به دفعات به کانادا تردد کند.

اعتبار این نوع ویزاها 10 سال می باشد اما در ایران به ویزای ۵ ساله کانادا معروف هستند. دلیلش این است که ویزای مالتیپل تا یک ماه قبل از تاریخ ابطال گذرنامه فرد دارای اعتبار است و از آنجا که گذرنامه های افراد ایرانی به طور معمول تا ۵ سال اعتبار دارند، چنین ویزایی عملاً می تواند تا بیش از ۴ سال اعتبار داشته باشد.

آیا کار کردن در کانادا برای دارندگان ویزای توریستی مجاز است؟

کسانی که با ویزای اقامت موقت به کانادا می‌آیند، نمی‌توانند در کانادا مشغول به کار شوند، زیرا کار کردن افراد خارجی در کانادا نیاز به مجوز کار (ویزای کار) دارد.

البته با ویزای توریستی می توانید در بسیاری از دوره های آموزشی که طول مدت آنها کمتر از شش ماه است شرکت کنید (به شرط آنکه بخشی از یک دور آموزشی طولانی تر نباشند). مثلا می توانید در کلاس زبان ثبت نام کنید یا دوره های چند روزه مدیریتی بگذرانید.

مسأله دیگر این است که چون در کانادا حضور فیزیکی دارید می توانید مستقیم با کالج ها، دانشگاه ها یا کارفرمایان کانادایی ملاقات کنید و شانس خود را برای تحصیل یا کار در کانادا بسنجید یا مقدمات این فرصت ها را فراهم کنید.

اما باز هم تأکید می شود که با ویزای توریستی اجازه کار و تحصیل بلند مدت و زندگی در کانادا را ندارید.

آیا اشخاصی که دارای پاسپورت دیپلمات هستند، برای ورود به کانادا نیاز به ویزای توریستی دارند؟

افراد دیپلمات نیز برای ورود به کانادا نیاز به ویزای کانادا دارند هر چند که ممکن است از پرداخت هزینه های ویزا معاف باشند.

چه مدت می توانیم به عنوان توریست در کانادا اقامت داشته باشیم؟

بطور معمول افرادی که ویزای توریستی دریافت می کنند می توانند در هر بار ورود حداکثر تا ۶ ماه در کانادا اقامت داشته باشند. ولی افسران اداره مرزبانی یا اداره مهاجرت کانادا در هنگام ورود به خاک کانادا این اختیار را دارند که این مدت زمان را کاهش دهند. در صورت چنین تصمیمی، مدت زمان مجاز اقامت شما در کانادا درون گذرنامه‌تان نوشته و مهر می‌شود.

چه تفاوتی میان ویزای سینگل و مالتیپل وجود دارد؟

همانطور که قبلا هم توضیح دادیم تفاوت اصلی میان ویزای سینگل و مالتیپل تعداد دفعات ورود به کانادا در زمان اعتبار ویزاست. توسط ویزای سینگل تنها می توانید یک بار وارد خاک کانادا شوید، اما توسط ویزای مالتیپل می توانید چندین بار و هر بار به مدت 6 ماه در زمان اعتبار ویزا وارد خاک کانادا شوید.

آیا با داشتن گرین کارت آمریکا، باز هم نیاز به ویزای کانادا برای ورود به کانادا هست؟

فردی که کارت سیتی زنی آمریکا دارد نیازی به ویزای کانادا ندارد؛ چه از طریق هوایی و یا چه از طریق زمینی. اما کسانی که بصورت هوایی به کانادا سفر می کنند موظف به ارائه وضعیت اقامتی خود در آمریکا هستند. همینطور ارائه پاسپورت معتبر که برای eTA (مجوز سفر الکترونیکی)، اقدام کرده است. پلیس های مرزی کانادا هنگام ورود شما به خاک کانادا وضعیت اقامتی شما را بررسی خواهند کرد.

اگر بصورت دریایی یا زمینی از آمریکا به کانادا سفر می کنید، صرفاً نیاز به ارائه گرین کارت خود دارید.

اگر فردی به عنوان توریست در کانادا دچار بیماری یا سانحه شود، آیا دولت کانادا هزینه های پزشکی فرد را تقبل می کند؟

دولت کانادا هیچگونه هزینه ای برای خدمات پزشکی توریست‌ها پرداخت نمی کند و شخص می بایست قبل از ورود به کانادا خودش را بیمه کند تا بتواند هزینه ای درمانی را پوشش دهد.

آیا همه کسانی که در تدارک دیدار از کانادا هستند به ویزای موقت کانادا نیاز دارند؟

خیر. اگر شما ساکن کشورهای معاف از ویزا هستید، برای دیدار از کانادا به ویزا نیازی ندارید. اما شهروندان کشورهای دیگر (از جمله ایران) باید پیش از ورود به کانادا، ویزای موقت کانادا دریافت کنند.

آیا کسانی که توسط ویزای توریستی وارد کانادا می شوند امکان تحصیل دارند؟

اگر تحصیل شما در کانادا کمتر از شش ماه طول بکشد، به اجازه تحصیل نیازی ندارید. اما اگر اهل کشورهای معاف از ویزا نمی باشید (از جمله ایران)، برای هرگونه تحصیل طولانی تر از شش ماه علاوه بر ویزای موقت کانادا، باید اجازه تحصیل دریافت نمایید.

آیا با داشتن ویزای توریستی، می‌توان اعضای خانواده را نیز به کانادا آورد؟

خیر. هر یک از اعضای خانواده (همسر، فرزندان، و…) نیاز به گذرنامه و ویزای جداگانه دارند، و تنها در این صورت می‌توانند همراه شما به کانادا سفر کنند.

آیا می‌توان ویزای اقامت موقت (ویزیتور یا توریستی) را تمدید کرد؟

بله. اما توجه داشته باشید که درخواست تمدید ویزای توریستی باید حداقل ۳۰ روز پیش از تاریخ انقضای ویزا ارسال شود. اگر دلایل فرد برای اقامت طولانی‌تر در کانادا مورد قبول اداره مهاجرت قرار گیرد، ویزا تمدید خواهد شد.

من تا به حال سفر خارجی نداشته ام. آیا می توانم برای این ویزا اقدام کنم؟

بله می توانید اقدام کنید اما احتمال رد شدن درخواست شما زیاد است. مگر اینکه سایر شرایط تاثیرگذار در نظر افسر ویزا را داشته باشید و دلیل محکمی برای رفتن به کانادا مانند دیدار از بستگان و دلایل موجه دیگر ارائه نمایید.

آیا کانادا در ایران سفارت دارد؟

خیر. سفارت کانادا در ایران به دلیل اختلافات سیاسی هم اکنون بسته می باشد. افرادی که از ایران درخواست می دهند جهت انجام کارهای مربوط به ویزای کانادا (ارائه مدارک و انگشت نگاری) نیاز به مراجعه به مراکز VAC در یکی از کشورهای واسط دارند. (لازم به ذکر است؛ ارائه مدارک می توانید به صورت اینترنتی نیز انجام شود، اما برای انجام انگشت نگاری حضور شخص الزامیست)

نامه دعوت به انگشت نگاری چیست؟

پس از ارائه درخواست ویزا، نامه ای از سفارت کانادا صادر می شود که از شما دعوت می کند که برای انجام انگشت نگاری و همچنین تهیه عکس به یکی از مراکز مورد تایید آنها مراجعه نمایید. (همان مراکز VAC)

مدرک تمکن مالی چیست؟

مدرکی است که شما بایستی از بانک تهیه نمایید. این مدرک مقدار پولی را که در حساب بانکی خود دارید به ریال و همچنین معادل آن به دلار کانادا نشان می دهد. مدرک تمکن مالی بایستی به انگلیسی صادر و ممهور به مهر و امضا بانک مربوطه باشد.

همه افراد خانواده باید همه شرایط را برای ویزا داشته باشند ؟

خیر – اگر فقط سرپرست خانواده داشته باشد نیز کافیست ، اما اگر بقیه نیز ارائه دهند بهتر و مثبت تر است .

اگر ویزای کانادا به هر دلیلی ریجکت شد تا چه زمانی میشه دوباره اقدام کرد ؟

محدودیتی نداشته از فردای روز ریجکتی بعد از رفع دلایل می توان دوباره اقدام نمود .

برای انگشت نگاری چه کشوری میشه سفر کرد ؟

فرقی نمی کند هرجا که دفتر VAC CANADA داشته باشد میشود در آنجا انگشت نگاری انجام شود .

میشه مدارک را دستی برد برای ویزای کانادا ؟

بله میشه اما به خاطر حجم زیاد مدارک خیلی وقتا آفیسر سفارت مدارک را چک نکرده و شما را ریجکت میکند.

چقدر طول میکشد تا جواب ویزا بیاید؟

از زمانیکه انگشت نگاری انجام می شود 3 تا 6 هفته می تواند طول بکشد .

انگشت نگاری در سفارت کاناداست ؟

خیر انگشت نگاری در دفتر VAC انجام می شود که سفارت نیست .

منظور از پیشینه سفر چیست ؟

در حقیقت هیچ فردی نمی داند که منظور از پیشینه سفری که کاملا مورد قبول سفارت باشد چیست .
اما فرد اقدام کننده بهتر است که حداقل یک ویزای معتبر داشته باشد که ویزا های معتبر عبارتند از :
شنگن ، استرالیا ، آمریکا ، انگلیس و کانادا
علاوه براین داشتن ویزاهایی که لیبل دارند مانند بلغارستان ، قبرس ، رومانی ، اندونزی ، تایلند و…به پیشینه سفر شما کمک می نماید.

فرد دعوت کننده چه شرایطی باید داشته باشد ؟

هر فردی که دارای PR باشد و یا پاسپورت کانادایی داشته باشد حتی اگر نسبتی با شما هم نداشته باشد می تواند شما را دعوت کند.
اما بهتر است فرد دعوت کننده شغل پر درآمد داشته باشد و حتما مالیات های خود را به موقع پرداخت نموده باشد.

دعوتنامه از طرف چه کسی می تواند باشد ؟

شما می توانید از طرف خانواده و یا حتی دوست دعوتنامه داشته باشید.

آیا برای گرفتن ویزا حتما باید دعوتنامه داشت؟

خیر شما می توانید با واچر هتل و پرواز نیز برای سفر خود اقدام نمایید.

الزاما نیازی بر داشتن دعوتنامه نمی باشد .

ارزش سند چه میزان باید باشد ؟

ارزش سند اهمیتی ندارد ، شما می توان هر سند ملکی و یا زمین را که دارید ارائه دهید .
حتی سند خودرویی که ارزش آن بالای 100 میلیون تومان باشد را نیز به عنوان سند ارائه دهید .

آیا می توان چند روز قبل از گرفتن پرینت و تمکن این مبلغ را به حساب خود واریز نمود ؟

خیر افزایش ناگهانی موجودی حساب برای هیچ سفارتی پذیرفته نیست و نه تنها کمکی به گرفتن ویزا نمی کند بلکه می تواند باعث رد ویزا نیز گردد .

موجودی حساب چقدر می باشد ؟

هر فرد میبایست حداقل 10000دلار کانادا موجودی حساب داشته باشد

آیا مدارک نیاز به مهر دادگستری یا وزارت امور خارجه دارند ؟

خیر هیچ کدام از مدارک نیاز به این 2 مهر و تاییدیه آنها ندارد .
مهر دارالترجمه های رسمی به تنهایی کفایت می کند .

گواهی اشتغال به کار باید به چه زبانی باشد ؟

در صورتی که شرکت شما دارای سربرگ و مهر لاتین می باشد می توانید از نمونه لاتین قرارداده شده در سایت استفاده نمایید.
در غیر اینصورت نیاز است تا نامه به زبان فارسی نوشته شود و به ترجمه دارالترجمه رسمی در آید .

گواهی اشتغال به کار باید چگونه باشد ؟

گواهی اشتغال به کار باید شامل نام و نام خانوادگی متقاضی (طبق پاسپورت)، شماره پاسپورت ، تاریخ شروع به کار ، ساعت کاری ، میزان حقوق دریافتی ، تاریخ مرخصی (مدت زمان مرخصی) ذکر گردد و خطاب نامه می بایست به سفارت محترم کانادا باشد .

منظور از شغل مورد قبول سفارت چیست ؟

شغل شما می تواند آزاد یا دولتی باشد اما باید مدارکی را به سفارت ارئه دهید که نشان وابستگی شغلی شما باشد.
در صورتی که خود صاحب مشاغل هستید میبایست مدارکی مبنی بر ثبت شرکت ، جواز کسب یا پروانه کسب ، لیست حقوق کارمندان و آخرین مالیات رسیدگی شده خود را ارئه نمایید.
درصورتی که کارمند باشید باید گواهی اشتغال به کار ، لیست بیمه (درصورت امکان لیست کلی سوابق بیمه) و در غیر اینصورت لیست 2 ماهه آخر بیمه و فیش حقوقی 2 ماهه اخیر خود را به عنوان مدارک شغلی ارائه نمایند .

آیا محدودیتی برای ورود وجود دارد ؟ تا چند وقت بعد از گرفتن ویزا باید وارد کانادا شویم ؟

محدودیت زمانی خاصی در حال حاضر وجود ندارد .
قانون قبلی که در صورت عدم ورود فرد تا 6 ماه ویزای او ابتدال می گردید برداشته شده است .
پس شما می توانید ویزای خود را دریافت نمایید و هر زمان که توانستید از آن استفاده نمایید .

آیا با ویزای توریستی می توان کار یا تحصیل نمود ؟

خیر با این نوع ویزا فرد اجازه کار و یا تحصیل به صورت قانونی را ندارد .
در صورت درخواست می تواند با مراجعه به اداره مهاجرت در صورت امکان نوع ویزای خود را تبدیل نماید.

در هر بار ورود چه مدت می توان در کشور کانادا اقامت داشت ؟

در هر بار ورود فرد می تواند کمتر از 6 ماه در خاک کانادا اقامت داشته باشد .

در این 5 سال چند بار میتوان ورود کرد ؟

محدودیتی در مورد دفعات ورود وجود ندارد ، شما می توانید هر چندبار که می خواهید با این ویزا ورود کنید .

مدت اعتبار ویزا چقدر است ؟

مدت اعتبار ویزای توریستی کانادا 10 سال می باشد که برای هر ملیتی تا آخر اعتبار پاسپورت فرد صادر می گردد.
چون پاسپورت ایران 5 سال اعتبار دارد اصلاحا به آن ویزای 5 ساله می گویند.

برای گرفتن ویزای کانادا چه کاری باید کرد ؟

در ابتدا باید ببینیم که آیا شما شرایط گرفتن ویزا را دارید یا خیر.
4شرط اصلی برای گرفتن ویزای کانادا وجود دارد :
1) مدارک شغلی معتبر
2) مدارک مالی ( پرینت حساب و گردش حساب 4ماهه )
3) سند ملکی
4) پیشینه سفر